Over ons

Atelier Kunst & Ko is het samenwerkingsverband van de Leidse kunstenaars Peter en Sven de Ru. Peter werkte tot zijn vijfentwintigste onder andere in de architectuur en ontwikkelde zichzelf intussen als autodidact kunstenaar. In 1975 waagde hij de sprong naar zelfstandigheid. Zoon Sven werkte na zijn academische opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag als grafisch vormgever in de reclamewereld. Zijn grafische inslag vult de schilderkunstige achtergrond van Peter goed aan. De samenwerking werkt inspirerend en leidt tot nieuwe inzichten in onze kunst. Invloeden uit stromingen als het surrealisme, het expressionisme en de pop-art zijn in ons werk duidelijk terug te vinden. Door de verschillende invalshoeken ontstaan kunstwerken met een meerwaarde. Wat die meerwaarde is laten we graag aan de toeschouwer over. Net als de keuze met welk kunstwerk je van je huis een thuis maakt. “Home is where the art is.”

Betaalbare kunst thuis

In de loop der jaren zijn we ons steeds meer gaan toeleggen op het vervaardigen van digitale kunst. Hieruit zijn series werken ontstaan die op verschillende manieren direct toegepast kunnen worden in elk interieur. Met of zonder lijst. Van het traditionele canvas tot aan wandvullend behang. In FineArt kwaliteit met kleurechtheidsgarantie. Check regelmatig voor aanbiedingen.

Kunst in opdracht

Naast onze reeds vervaardigde kunst werken we regelmatig in opdracht voor particulieren en bedrijven. Hierbij kun je denken aan kunstwerken die speciaal in een thema worden ontworpen om door het gehele bedrijf opgehangen te worden. Of een speciaal ontworpen kunstwerk dat op b.v. aluminium in oplage wordt afgedrukt voor een cadeau aan personeel, aandeelhouders en bedrijfsrelaties.
En wil je kunst thuis net even het persoonlijke meegeven dat niemand anders heeft? Het is allemaal mogelijk.

Sinds de oprichting van Atelier Kunst & Ko in 1996 hebben we kunstprojecten gerealiseerd voor diverse particulieren en uiteenlopende gerenommeerde bedrijven als de Keukenhof, AEX beurs, Holland America Lijn, KPMG, RijksUniversiteit Leiden, RIFF, TTC Health Services, LUBA Group en het Hoogheemraadschap van Rijnland. Zodoende hebben we een ruime ervaring in het toepassen van onze kunst in zeer uiteenlopende situaties.

Laat je verbazen

Maak van je huis een thuis met werk van Kunst & Ko