Kunst in opdracht

Sinds de oprichting van Atelier Kunst & Ko in 1996 hebben we kunstprojecten gerealiseerd voor diverse particulieren en uiteenlopende gerenommeerde bedrijven als de Keukenhof, AEX beurs, Holland America Lijn, KPMG, RijksUniversiteit Leiden, RIFF, TTC Health Services, LUBA Group en het Hoogheemraadschap van Rijnland. Zodoende hebben we een ruime ervaring in het toepassen van onze kunst in zeer uiteenlopende situaties.

Kunstwerken in opdracht

Holland America Line

Stijl, beeldtaal en manier van werken staan bij Atelier Kunst & Ko met één been in de Hollandse traditie. Zo ook bij dit project voor de Holland America Line.

Lees meer

Voor het cruiseschip de M.S. Eurodam hebben we 7 kunstwerken gerealiseerd. Met een hoogte-breedteverhouding van 1:54 is het totale werk een historisch panoramisch huzarenstukje geworden, want behalve afzonderlijk zijn de kunstwerken ook als één doorlopend geheel te bekijken. Het kunstwerk, met een totale lengte van 40 meter, gunt de beschouwer een blik in de keuken van de 17e eeuw in de Nederlanden en heeft als titel: “Past Forward! Something old, something new.”
Overigens is de Eurodam niet het enige cruiseschip waar onze kunstwerken te vinden zijn.

De Holland America Line is opgericht in 1873 in Rotterdam en speelde een grote rol in de landverhuizingen van Europa naar Amerika. Tegenwoordig is het onderdeel van de Amerikaanse Carnival Corporation. De grootste cruisevaartonderneming ter wereld.

Voor particulieren en bedrijven

Naast onze reeds vervaardigde kunst werken we regelmatig in opdracht voor particulieren en bedrijven. Hierbij kun je denken aan kunstwerken die speciaal in een thema worden ontworpen om in de publieksruimtes van het bedrijf te plaatsen. Of een speciaal ontworpen kunstwerk dat op bijvoorbeeld aluminium in oplage wordt afgedrukt voor een cadeau aan personeel, aandeelhouders en bedrijfsrelaties.

En wil je kunst thuis net even het persoonlijke meegeven dat niemand anders heeft? Het is allemaal mogelijk.

Hoogheemraadschap van Rijnland

Voor het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben we 10 illustraties in surrealistische stijl voor een jaarverslag verzorgd. Die stijl is een belangrijk onderdeel van ons werk. Het hoofdthema was in dit geval droogte. Elke illustratie kreeg een subthema mee, zoals: droogte en media, droogte en nattigheid en terugkijken op droogte.

Coronaproject

Bij deze opdracht was de vraag om een kunstwerk te maken met allerlei onderdelen die te maken hadden met het coronavirus. Dit kunstwerk is op hoge kwaliteit in oplaag geprint voor het management, aandeelhouders en leveranciers van een groot callcentre.

Laat je verbazen

Maak van je huis een thuis met werk van Kunst & Ko