MUSEUMINRICHTING

ANDY WARHOL – Het inrichten van musea is altijd bijzonder, maar als er dan twee tentoonstellingen van een grote inspirator voorbij komen maakt dat het wel heel speciaal……

In het Prentenkabinet van het Haarlemse Teylers Museum waren ruim 50 onbekende vroege tekeningen te zien van één van de belangrijkste kunstenaars uit de 20ste eeuw: Andy Warhol (1928-1987). De sensationele vondst biedt een fascinerend inzicht in de kunstenaar voordat hij de Prince of Pop Art werd.

Traditioneel toont de Nieuwe Kerk in Amsterdam ieder jaar een maand lang één religieus topstuk uit de geschiedenis van de schilderkunst onder de titel Meesterwerk. Zo was o.a.The Last Supper (pink) van Andy Warhol te zien. Warhol maakte aan het einde van zijn leven een serie werken over het Laatste Avondmaal. The Last Supper is een van de topstukken uit deze serie. Het ruim zeven meter brede doek, uit de collectie van het Andy Warhol Museum in Pittsburgh, reisde voor het eerst sinds 1987 naar Europa en schitterde vijf weken in het hoogkoor van De Nieuwe Kerk.

BERICHTENOVERZICHT