GALERIE

ODE AAN REMBRANDT – Wanneer je als kunstenaar leeft en werkt in de stad die Rembrandt (1606-1669) heeft gevormd is het bijna ondenkbaar dat je je niet laat inspireren door deze beroemde Leidse meesterschilder die in de hele wereld een begrip is.

Uitgangspunt van onze serie fotografische collage-werken is een combinatie van Rembrandt’s gebruik van licht en donker tegen de achtergrond van de Leidse textielindustrie die in de 17de en 19de eeuw z’n hoogtepunten in Europa beleefde. Een aantal monumenten van de textielindustrie zijn in Leiden bewaard gebleven. In één van die monumenten, het Scheltemacomplex, was in de Marktsteeg ruim 35 jaar ons atelier gevestigd. Op steenworp afstand van De Lakenhal uit 1640, dat nu dienst doet als stedelijk museum.

Naast de serie fotografische werken hebben we in opdracht van de gemeente Leiden een tijdlijnoverzicht in woord en beeld, gebaseerd op Rembrandts leven in de 17de eeuw, gerealiseerd in de openbare ruimte.

Voor vragen over deze kunstwerken kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij denken graag met u mee: 0653723874kreaties@kunstenko.nl

BERICHTENOVERZICHT

ARTWORK – In deze rubriek komen in willekeurige volgorde werken uit ons gehele…

MAID IN HOLLAND – Vertaald naar het Nederlands heeft maid  meerdere betekenis…

POPART Bedenker Lawrence Alloway omschreef zijn bedachte term PopArt  als ‘vl…

ODE AAN REMBRANDT – Wanneer je als kunstenaar leeft en werkt in de stad die Rem…

POWERFLOWERS – Van oorsprong maakten bloemen in de schilderkunst deel uit van he…

KONFETTI – Dit kunstwerk is onderdeel van een serie kleurrijke schilderijen met vogels …