GALERIE

POWERFLOWERS – Van oorsprong maakten bloemen in de schilderkunst deel uit van het stilleven. Een met zorg gerangschikte compositie van roerloze objecten die bedoeld was als studie of proefstuk voor de virtuositeit van de schilder. Met als doel om het, vaak symbolische, onderwerp zo realistisch mogelijk uit te beelden. De productie van stillevens beleefde z’n hoogtepunt in de 17de eeuw. In latere stromingen van de schilderkunst, zoals het impressionisme en expressionisme werd de behandeling van het onderwerp veel meer losgelaten. Ook het afbeelden van landschappen maakte een soortgelijke verandering door in de kunst. Goed voorbeeld van die verandering zijn de geabstraheerde composities van Piet Mondriaan.

Bij het maken van deze serie bloem- en landschapsschilderijen is gewerkt vanuit gevoel, kleurbeleving en improvisatie. Schilderen in het moment  noemen we dat.

Voor vragen over onze schilderijen kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij denken graag met u mee: 0653723874kreaties@kunstenko.nl

BERICHTENOVERZICHT

ARTWORK – In deze rubriek komen in willekeurige volgorde werken uit ons gehele…

MAID IN HOLLAND – Vertaald naar het Nederlands heeft maid  meerdere betekenis…

POPART Bedenker Lawrence Alloway omschreef zijn bedachte term PopArt  als ‘vl…

ODE AAN REMBRANDT – Wanneer je als kunstenaar leeft en werkt in de stad die Rem…

POWERFLOWERS – Van oorsprong maakten bloemen in de schilderkunst deel uit van he…

KONFETTI – Dit kunstwerk is onderdeel van een serie kleurrijke schilderijen met vogels …