GALERIE

MAID IN HOLLAND – Vertaald naar het Nederlands heeft maid  meerdere betekenissen. In dit geval wordt verwezen naar de verleidelijke (erotiserende) maagd. Al dan niet in de bijbelse betekenis van het woord. De vlindervleugels staan symbool voor de vergankelijkheid van schoonheid.

De kunstwerken ademen een Hollandse sfeer uit. (Made  in Holland) Maar is dit wel zo? Waar ontleent de Hollander zich zijn identiteit aan? Typisch Hollandse kenmerken als de tulp en sinterklaas zijn net zo oorspronkelijk Hollands als een Oosters tapijt. In de voorstelling wordt een verwijzing gemaakt naar het Hollandse Delftsblauw. Alhoewel? Deze ambacht hebben we ons goed eigen gemaakt, maar komt oorspronkelijk uit China.

Deze werken maken deel uit van de serie Dimensionals. Bindende kenmerken hiervan zijn de gelaagdheid en de toepassing van (gebruiks)voorwerpen. De basis bestaat uit drie hoofdlagen. De eerste is de zichtbare gelaagdheid (dimensionaliteit), ten tweede de samengestelde voorstelling en als derde het achterliggende verhaal. Van iedere voorstelling zijn meerdere uitvoeringen in vitrinekastjes, monumentale schilderingen en het daarvan afgeleide fotografische werk gemaakt.

Voor vragen over deze kunstwerken kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij denken graag met u mee: 0653723874kreaties@kunstenko.nl

BERICHTENOVERZICHT

ARTWORK – In deze rubriek komen in willekeurige volgorde werken uit ons gehele…

MAID IN HOLLAND – Vertaald naar het Nederlands heeft maid  meerdere betekenis…

POPART Bedenker Lawrence Alloway omschreef zijn bedachte term PopArt  als ‘vl…

ODE AAN REMBRANDT – Wanneer je als kunstenaar leeft en werkt in de stad die Rem…

POWERFLOWERS – Van oorsprong maakten bloemen in de schilderkunst deel uit van he…

KONFETTI – Dit kunstwerk is onderdeel van een serie kleurrijke schilderijen met vogels …